SONATAS BY FAURE, SHOSTAKOVICH, DEBUSSY AND PROKOFJEV 

United Kingdom on Apple iOS 11.2
Next season, Hanneke Rouw is going to perform the cello sonatas by Fauré (with pianist Anouk de Jong), Shostakovich (with pianist Sofia vasheruk), Debussy (with pianist Masha Galperina) and Prokofjev (with pianist Masha Galperina). These recitals are a continuation of an earlier project in which Hanneke performed the cello sonatas by Rachmaninoff (with pianists Marte Gerritsma and Sofia Vasheruk), Grieg (with pianist Sofia Vasheruk), Saint-Saëns (with pianist Eva van den Dool), Brahms (with pianists Sofia Vasheruk and Eva van den Dool), Lalo (with pianist Sofia Vasheruk), Chopin (with pianists Lucas van der Vegt and Sofia Vasheruk), Mendelssohn (with pianist Anouk de Jong), Beethoven (with pianists Afke Wiersma and Pieter van Delden) and the six cello suites by Bach.

Flag For Netherlands Emoji (Apple/iOS Version)
Het volgende seizoen gaat Hanneke Rouw de cello sonates van Fauré (met pianiste Anouk de Jong), Shostakovich (met pianiste Sofia Vasheruk), Debussy (met pianiste Masha Galperina) en Prokofjev (met pianiste Masha Galperina) uitvoeren. Deze concertreeks is een vervolg op een eerder project waarin Hanneke de cello sonate’s van Rachmaninoff (met pianisten Marte Gerritsma en Sofia Vasheruk), Grieg (met pianiste Sofia Vasheruk), Saint-Saëns (met pianiste Eva van den Dool), Brahms (met pianisten Sofia Vasheruk en Eva van den Dool), Lalo (met pianiste Sofia Vasheruk), Chopin (met pianisten Lucas van der Vegt en Sofia Vasheruk), Mendelssohn (met pianiste Anouk de Jong), Beethoven (met pianisten Afke Wiersma en Pieter van Delden) en de zes cello suites van Bach heeft uitgevoerd.

Germany on Apple iOS 11.3
In der nächsten Saison performt Hanneke Rouw die Cello Sonaten von Fauré (mit Begleitung von Pianistin Anouk de Jong), Shostakovich (mit Begleitung von Pianistin Sofia Vasheruk), Debussy (mit Begleitung von Pianistin Masha Galperina) und Prokofjev (mit Begleitung von Pianistin Masha Galperina)
. Diese Konzertreihe ist eine Fortsetzung von einem ihrer früheren Projekte, in denen sie die Cello Sonate von Rachmaninoff (mit Begleitung von Pianisten Marte Gerritsma und Sofia Vasheruk), Grieg (mit Begleitung von Pianistin Sofia Vasheruk), Saint-Saëns (mit Begleitung von Pianistin Eva van den Dool), Brahms (mit Begleitung von Pianisten Sofia Vasheruk und Eva van den Dool), Lalo (mit Begleitung von Pianistin Sofia Vasheruk), Chopin (mit Begleitung von Pianisten Lucas van der Vegt und Sofia Vasheruk), Mendelssohn (mit Begleitung von Pianistin Anouk de Jong), Beethoven (mit Begleitung von Pianisten Afke Wiersma und Pieter van Delden) und die sechs Suiten für Violoncello solo von Bach aufgeführt hat.

NOV. 16, 2018

I would like to say a huge thank you to all Dutch theatres, festivals, churches and other podia for giving me the…

Geplaatst door Hanneke Rouw op Woensdag 7 november 2018

NOV. 2, 2018

Brabants Dagblad, November 2, 2018

OCT. 2, 2018

Hoera! Wij komen op de radio!12 oktober 22.30Radio 4Delen uit de cello sonates van Grieg & RachmaninoffFoto: Ronald Sentamu

Geplaatst door Hanneke Rouw op Donderdag 20 september 2018

JUL. 22, 2018

We just played Brahms! <3

Geplaatst door Hanneke Rouw op Zondag 18 februari 2018

JUL. 22, 2018

De Gooi- en Eemlander, July 22, 2018

APR. 29, 2018

Intens cello concert in Zael
Recensie

“Celliste Hanneke Rouw en pianiste Eva van den Dool hadden het zichzelf en elkaar niet gemakkelijk gemaakt voor het celloconcert dat zij zaterdagavond in Zael in Meppel voor veertig bezoekers uitvoerden. Zij speelden twee cellosonates van Saint Saëns, die in C klein voor de pauze en die in F groot na de pauze.

Het zijn indrukwekkende muziekwerken die vereisen dat cellist en pianist heel erg goed op elkaar zijn afgestemd en ingespeeld. Dat was ook zo, waarbij naar mijn indruk de zeer vloeiend spelende Eva geregeld de leiding nam met prachtige brute en dan weer liefdevolle interpretaties van het werk van deze grote componist.

Hanneke Rouw moest voor de pauze haar concentratie en grandeur nog vinden, speelde, zoals een bezoeker het omschreef, nogal in zichzelf gekeerd, waarbij het instrument niet stevig geaard was tussen haar benen, maar zij zich er eerder achter verschool. Deze houding was er samen met de indringende muziek ook een van intense ingetogen schoonheid. De cello zelf vind ik een van de mooiste instrumenten, vooral in de lage registers en wanneer die samenspelen met de hoge van de piano. Hanneke en Eva gaven een prachtig concert ten beste.

Het laatste onderdeel ervan was de cellosuite in Gmajeur van Johan Sebastian Bach met zijn prelude, allemande, courante, sarabande, twee menuetten en een afsluitende gigue. De suites worden gerekend tot de grootste werken ooit geschreven voor cello. Technisch en emotioneel vragen zij alles van de cello die zonder begeleiding, zeg maar a capella, speelt. Hanneke Rouw speelde zeer geconcentreerd en ingetogen, ze werd ademloos beluisterd en bekeken en haalde, meer dan bij Saint Saëns, sprekende kracht uit de indrukwekkende compositie, prachtig. Ze kregen staand applaus.”

Steenwijker Courant, April 30, 2018

FEB. 27, 2018

Welcome to the new website!
Photos by Albert van de Maat

© albertvandemaat.com

FEB. 25, 2018

Op vrijdagavond 9 februari 2018 was er een zeer geslaagd klassiek concert in de Dorpskerk, verzorgd door de zeer getalenteerde celliste Hanneke Rouw en de net zo briljant spelende Sofia Vasheruk.

“Zij speelden de Cello Sonate I en II van Brahms. Het publiek was na afloop zeer enthousiast en gaf een lange staande ovatie. Stukken van Brahms behoren niet tot het makkelijkste genre, maar dankzij de kwaliteiten van beide musici en hun “open” manier van spelen werd de muziek zeer toegankelijk.”

READ MORE

NOV. 05, 2017

Audio, Lalo, Andante non troppo – Allegro moderato, Venhuizen

JUL. 02, 2017

Op zondag 2 juli verzorgden Hanneke Rouw en Lucas van der Vegt een klassiek optreden van formaat

“Op zondag 2 juli jongstleden vond het concert van Hanneke Rouw en Lucas van der Vegt plaats, in de Nederlands Hervormde kerk. Vanwege het onvoorspelbare weerbeeld werd het concert niet gehouden in het Openluchttheater, maar werd er uitgeweken naar de kerk. Deze locatie leende zich uitstekend voor dit prachtige concert. De kerk was goed gevuld en het aanwezige publiek liet zich meevoeren op de klanken van de muziek. Er werden stukken gespeeld van  Chopin, Mozart en Bach. Na afloop was een ovationeel applaus het sluitstuk van deze mooie middag.”

Video

JUN. 22, 2017

Warme ontvangst bij concert in kerk Oldenzijl

“Hanneke Rouw en Lucas van der Vegt hebben zondag op cello en piano een fraai concert verzorgd in de Nicolaaskerk van Oldenzijl. Ondanks dat Chopin bij uitstek een componist voor de piano is, heeft hij ook drie stukken voor cello geschreven, waarvan de uitgevoerde sonate wordt gezien als een meesterwerk. Dat was ook wat Rouw en Van der Vegt ervan maakten. In dit stuk, waarin cello piano een gelijkwaardige partij spelen, klonken met name de baslijnen van de cello indrukwekkend. Mensen voelden de klanken resoneren in de kerkbanken. Iets verder achter in de kerk nam de piano wat meer de overhand. Desondanks gaf de uitvoering van het stuk een goede, afgewogen indruk, met veel gevoel, af en toe haast romantische gespeeld. En niet bang voor de stilte, hoe gek dat misschien ook klinkt om te zeggen over een muziekstuk. Na de pauze, traditiegetrouw in het dorpshuis van Oldenzijl, vervolgde Rouw het concert met de cellosuite 1 in G-groot (BWV 1007), waarvan vooral het eerste deel bekend is. In deze suite wordt een groot beroep gedaan op de speeltechieken van de cellist. Rouw maakte dat alleszins waar met haar uitvoering van dit prachtige stuk. Een staande ovatie en bloemen waren de dank voor deze jonge musici van het meer dan tevreden publiek.”

Ommelander Courant, June 22, 2017

© Ronnie Sentamu

APR. 20, 2017

Zo’n 65  bezoekers luisteren geboeid naar de prestaties van Hanneke Rouw en Anouk de Jong

“Het duo opende met het Allegro Vivace uit de Sonate voor klavier en violoncello opus 45 van Felix Mendelssohn Bartholdy, een deel met een hoog tempi waarin direct de kwaliteiten van beide musici tot uiting kwamen.

Als tweede stuk werden de 4 delen van de sonate opus 58 van Mendelssohn uitgevoerd. Hierin kwamen de technische vaardigheden en de  veelkleurigheid van beide instrumenten op een uitstekende wijze tot uiting.

Tot slot  werden de 12 Variationen over “See the conqu’ring hero comes” opus 5 van Ludwig van Beethoven uitgevoerd. De uitvoering van de 12 variaties werden gekenmerkt door vaardige techniek en grote muzikaliteit van de beide musici. Op het ene moment was er een dartelende lichtvoetige omspeling van het thema op de vleugel te horen, op een volgend moment werd het thema met een diepe meeslepende klank van de cello op zeer muzikale wijze weergegeven.”

READ MORE

APR. 17, 2017

Geplaatst door Cultuurkoepel Heiloo op maandag 17 april 2017

 

DEC. 23, 2016

Audio, Beethoven, Cello Sonate 5, Adagio con molto sentimento d’affetto

OCT. 12, 2016

Bachdag valt in de smaak

“Bij celliste Hanneke Rouw was de mooie kleine Rochuskapel in het Hofje Armen de Poth tot de laatste stoel bezet.”

© Ronnie Sentamu

READ MORE

APR. 12, 2015

Hugo Boss Leuven sponsort lenteconcert

 © Anne-Marie Meertens

All rights reserved 2019 - Hanneke Rouw