NEWS

United Kingdom on Apple iOS 11.2
Last season Hanneke was on tour in the Netherlands. She took great pleasure in performing the six cello suites by Bach and the sonatas by Beethoven, Mendelssohn, Chopin, Lalo, Brahms, Saint-Saëns, Rachmaninoff, Fauré, Shostakovich, Prokofiev and Debussy all over the country. On this tour she was accompanied by amongst others the Dutch pianist Anouk de Jong and the Russian pianist Sofia Vasheruk. Following the success of the aforementioned tour, Hanneke Rouw will continue her tour. This year, however, not only in the Netherlands, but also in the United Kingdom, Italy and Germany.

Flag For Netherlands Emoji (Apple/iOS Version)
Vorig seizoen heeft Hanneke met veel plezier en enthousiasme door Nederland getourd met de zes cello suites van Bach en de cello sonates van Beethoven, Mendelssohn, Chopin, Lalo, Brahms, Saint-Saëns, Grieg, Rachmaninoff, Fauré, Shostakovich, Prokofiev en Debussy. Tijdens deze tournee werd zij onder andere begeleid door de Nederlandse pianiste Anouk de Jong en de Russische pianiste Sofia Vasheruk. Vanwege het succes van deze tournee gaat Hanneke Rouw komend seizoen nogmaals op tournee door Nederland, Groot-Brittannië, Italië en Duitsland.

Germany on Apple iOS 11.3
In der vorigen Saison war Hanneke mit viel Freude und Begeisterung mit die sechs Suiten für Violoncello solo von Bach und den Cellosonaten von Beethoven, Mendelsohn, Chopin, Lalo, Brahms, Saint-Saëns, Grieg, Rachmaninoff, Fauré, Shostakovich, Prokofiev und Debussy in den Niederlanden auf Tournee. Während dieser Tournee wurde sie unter anderem von der niederländischen Pianistin Anouk de Jong und der russischen Pianistin Sofia Vasheruk begleitet. Aufgrund des großen Erfolgs dieser Tournee möchte Hanneke Rouw in der kommenden Saison nochmals in den Niederlanden, Großbritannien, Italien und in Deutschland.

SEP. 28, 2020

Beethoven, Cello Sonata 2, Adagio sostenuto ed espressivo

AUG. 1, 2020

Bach recording project

MAR. 13, 2020

Just came back from a wonderful UK tour. Many thanks to the lovely audience who came to our concerts!
 

NOV. 25, 2019

Gepassioneerd en óók ‘kwetsbaar’

Vandaag in De Hoop te Diemen. Een iets andere Fréderique Chopin dan menigeen wellicht gewend is: een sonate voor cello en piano (op. 65), waarbij de cello het meer dromerige en beschouwelijke vertolkt en de piano het hartstochtelijke. Klavierleeuwin Sofia Vasheruk deed dat indrukwekkend gepassioneerd, terwijl Hanneke Rouw met het meer ingetogen geluid van haar cello een gevoelige, ‘kwetsbare’ tegenstem liet horen. En waar bij Chopin de piano (de vleugel) toch leidend blijft is dat bij het melancholieke Kol Nidrei van Max Bruch eerder omgekeerd. De inspiratie voor dit stuk (op. 47) ontleende Bruch aan het joodse Kol Nidrei (alle geloften) gebed. Ondersteund door het wat meer ingehouden pianospel snijdt de cello hier door je ziel, treurend en troostend tegelijk en haast nog kwetsbaarder dan in de sonate van Chopin. Na de pauze volgde andere romantiek: de cellosonate nr 1 (op. 38) van Johannes Brahms, een prachtig muzikaal gedicht. Een ingetogen, gevoelige maar toch ook heel expressieve compositie en in de vertolking waren de cello en de piano aan elkaar gewaagd.
Gehoord: Hanneke Rouw, cello en Sofia Vasheruk, piano

In: Schuilkerk De Hoop te Diemen, d.d. 24 november 2019

Recensie: Jaap Haag

NOV. 23, 2019

Great concert hall in Rotenburg!

OCT. 1, 2019

“Klavier und Cello entfalten sich und umschmeicheln sich” 

Rhein-Lahn-Zeitung Bad Ems, October 1, 2019

SEP. 19, 2019

Fantastisch om in november 2019 en april 2020 te soleren bij het Kamerorkest Soest (Saint-Saëns celloconcert) en het Apeldoorns Symfonieorkest (Schumann celloconcert)! 

MAR. 27, 2019

Geweldig om binnenkort ook in Italië, Duitsland en Groot-Brittannië te gaan spelen!


MAR. 2, 2019

In 2020 sta ik samen met Sofia op dit podium te shinen! Nu al zin in 😍

NOV. 16, 2018

I would like to say a huge thank you to all Dutch theatres, festivals, churches and other podia for giving me the opportunity to play many fantastic cello sonatas in public!
It gave me the opportunity to experience and learn.

Thank you very much 😘

I am very happy to continue my journey next year in the Netherlands and Germany!

 

NOV. 2, 2018

Brabants Dagblad, November 2, 2018

OCT. 2, 2018

Hoera! Wij komen op de radio!

12 oktober 22.30
Radio 4
Delen uit de cello sonates van Grieg & Rachmaninoff


JUL. 22, 2018

De Gooi- en Eemlander, July 22, 2018

APR. 29, 2018

Intens cello concert in Zael
Recensie

“Celliste Hanneke Rouw en pianiste Eva van den Dool hadden het zichzelf en elkaar niet gemakkelijk gemaakt voor het celloconcert dat zij zaterdagavond in Zael in Meppel voor veertig bezoekers uitvoerden. Zij speelden twee cellosonates van Saint Saëns, die in C klein voor de pauze en die in F groot na de pauze.

Het zijn indrukwekkende muziekwerken die vereisen dat cellist en pianist heel erg goed op elkaar zijn afgestemd en ingespeeld. Dat was ook zo, waarbij naar mijn indruk de zeer vloeiend spelende Eva geregeld de leiding nam met prachtige brute en dan weer liefdevolle interpretaties van het werk van deze grote componist.

Hanneke Rouw moest voor de pauze haar concentratie en grandeur nog vinden, speelde, zoals een bezoeker het omschreef, nogal in zichzelf gekeerd, waarbij het instrument niet stevig geaard was tussen haar benen, maar zij zich er eerder achter verschool. Deze houding was er samen met de indringende muziek ook een van intense ingetogen schoonheid. De cello zelf vind ik een van de mooiste instrumenten, vooral in de lage registers en wanneer die samenspelen met de hoge van de piano. Hanneke en Eva gaven een prachtig concert ten beste.

Het laatste onderdeel ervan was de cellosuite in Gmajeur van Johan Sebastian Bach met zijn prelude, allemande, courante, sarabande, twee menuetten en een afsluitende gigue. De suites worden gerekend tot de grootste werken ooit geschreven voor cello. Technisch en emotioneel vragen zij alles van de cello die zonder begeleiding, zeg maar a capella, speelt. Hanneke Rouw speelde zeer geconcentreerd en ingetogen, ze werd ademloos beluisterd en bekeken en haalde, meer dan bij Saint Saëns, sprekende kracht uit de indrukwekkende compositie, prachtig. Ze kregen staand applaus.”

Steenwijker Courant, April 30, 2018

FEB. 27, 2018

Welcome to the new website!
Photos by Albert van de Maat

© albertvandemaat.com

FEB. 25, 2018

Op vrijdagavond 9 februari 2018 was er een zeer geslaagd klassiek concert in de Dorpskerk, verzorgd door de zeer getalenteerde celliste Hanneke Rouw en de net zo briljant spelende Sofia Vasheruk.

“Zij speelden de Cello Sonate I en II van Brahms. Het publiek was na afloop zeer enthousiast en gaf een lange staande ovatie. Stukken van Brahms behoren niet tot het makkelijkste genre, maar dankzij de kwaliteiten van beide musici en hun “open” manier van spelen werd de muziek zeer toegankelijk.”

READ MORE

JUL. 02, 2017

Op zondag 2 juli verzorgden Hanneke Rouw en Lucas van der Vegt een klassiek optreden van formaat

“Op zondag 2 juli jongstleden vond het concert van Hanneke Rouw en Lucas van der Vegt plaats, in de Nederlands Hervormde kerk. Vanwege het onvoorspelbare weerbeeld werd het concert niet gehouden in het Openluchttheater, maar werd er uitgeweken naar de kerk. Deze locatie leende zich uitstekend voor dit prachtige concert. De kerk was goed gevuld en het aanwezige publiek liet zich meevoeren op de klanken van de muziek. Er werden stukken gespeeld van  Chopin, Mozart en Bach. Na afloop was een ovationeel applaus het sluitstuk van deze mooie middag.”

Video

JUN. 22, 2017

Warme ontvangst bij concert in kerk Oldenzijl

“Hanneke Rouw en Lucas van der Vegt hebben zondag op cello en piano een fraai concert verzorgd in de Nicolaaskerk van Oldenzijl. Ondanks dat Chopin bij uitstek een componist voor de piano is, heeft hij ook drie stukken voor cello geschreven, waarvan de uitgevoerde sonate wordt gezien als een meesterwerk. Dat was ook wat Rouw en Van der Vegt ervan maakten. In dit stuk, waarin cello piano een gelijkwaardige partij spelen, klonken met name de baslijnen van de cello indrukwekkend. Mensen voelden de klanken resoneren in de kerkbanken. Iets verder achter in de kerk nam de piano wat meer de overhand. Desondanks gaf de uitvoering van het stuk een goede, afgewogen indruk, met veel gevoel, af en toe haast romantische gespeeld. En niet bang voor de stilte, hoe gek dat misschien ook klinkt om te zeggen over een muziekstuk. Na de pauze, traditiegetrouw in het dorpshuis van Oldenzijl, vervolgde Rouw het concert met de cellosuite 1 in G-groot (BWV 1007), waarvan vooral het eerste deel bekend is. In deze suite wordt een groot beroep gedaan op de speeltechieken van de cellist. Rouw maakte dat alleszins waar met haar uitvoering van dit prachtige stuk. Een staande ovatie en bloemen waren de dank voor deze jonge musici van het meer dan tevreden publiek.”

Ommelander Courant, June 22, 2017

© Ronnie Sentamu

APR. 20, 2017

Zo’n 65  bezoekers luisteren geboeid naar de prestaties van Hanneke Rouw en Anouk de Jong

“Het duo opende met het Allegro Vivace uit de Sonate voor klavier en violoncello opus 45 van Felix Mendelssohn Bartholdy, een deel met een hoog tempi waarin direct de kwaliteiten van beide musici tot uiting kwamen.

Als tweede stuk werden de 4 delen van de sonate opus 58 van Mendelssohn uitgevoerd. Hierin kwamen de technische vaardigheden en de  veelkleurigheid van beide instrumenten op een uitstekende wijze tot uiting.

Tot slot  werden de 12 Variationen over “See the conqu’ring hero comes” opus 5 van Ludwig van Beethoven uitgevoerd. De uitvoering van de 12 variaties werden gekenmerkt door vaardige techniek en grote muzikaliteit van de beide musici. Op het ene moment was er een dartelende lichtvoetige omspeling van het thema op de vleugel te horen, op een volgend moment werd het thema met een diepe meeslepende klank van de cello op zeer muzikale wijze weergegeven.”

READ MORE

APR. 17, 2017

Geplaatst door Cultuurkoepel Heiloo op maandag 17 april 2017

 

OCT. 12, 2016

Bachdag valt in de smaak

“Bij celliste Hanneke Rouw was de mooie kleine Rochuskapel in het Hofje Armen de Poth tot de laatste stoel bezet.”

© Ronnie Sentamu

READ MORE

MAY. 16, 2016

APR. 12, 2015

Hugo Boss Leuven sponsort lenteconcert

 © Anne-Marie Meertens

All rights reserved 2020 - Hanneke Rouw