Een nieuwe cello!

Image
EEN NIEUWE CELLO!

Ik ben ontzettend blij dat ik dankzij de Stichting Eigen Muziekinstrument een prachtige cello heb kunnen aanschaffen. Via een kennis kreeg ik een Neuner en Hornsteiner Cello te leen (1921, Mittenwald, model Stradivarius Cremona). Na een jaar op deze cello te hebben gespeeld kwam ik erachter dat ik op zoek was naar een instrument waarmee ik mijzelf beter kon ontplooien.

In januari 2017 diende ik mijn aanvraag bij de Stichting Eigen Muziekinstrument in. Na een gesprek met Aleid van Beuningen kreeg ik te horen dat ik op zoek kon gaan naar een nieuw instrument.

In de zomer van 2017 heb ik 16 cellobouwers bezocht in Nederland. Na veel verschillende cello’s te hebben getest heb ik uiteindelijk gekozen voor een oude Duitse Cello (Schoenbach, begin 20e eeuw). Het bijzondere aan deze cello is dat het achterblad uit 1 deel bestaat (bij de meeste cello’s bestaat het achterblad uit twee delen). Doordat het achterblad uit 1 deel bestaat komt het geluid van de cello fluweelachtig over. Dankzij de Stichting Eigen Muziekinstrument heb ik deze cello aan kunnen schaffen waarmee ik mij als celliste zeker verder kan ontwikkelen!